Антоанета Костадинова с олимпийски медал

26-07-2021

Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова не скри радостта си от спечеления олимпийски медал на Игрите в Токио. Тя донесе първо отличие на България в японската столица, след като завърши на второ място на 10 метра пистолет и определено е звездата на деня. 

'Много съм щастлива. Трудно мога да опиша всичко, което чувствам. В последния час след финала само плача. Изревах си сълзите сигурно за една седмица напред, от емоция, от вълнение. Боже, не мога да повярвам, че го взех този медал. Обаче си мой. Не ми трепна ръката, по-скоро мозъчните клетки отидоха на друго място. Виждах се на стълбичката, може би. Доволна съм от медала. След като успях да издържа до този последен изстрел, а това беше целта - да направя тези 24 изстрела. Явно Господ ми е отредил този медал за днес, така че аз съм повече от доволна. Първо емоцията ми започна оттам, че все пак се класирах за този финал, защото обикновено на пневматиката поне при мен това е пречката. След това самият финал не е проблем. Тренираме ги много финалите, получават ми се. Радвам се, че днес беше денят, в който Господ каза: 'ОК, има един и за теб', заяви Антоанета след финала.

Костадинова беше много близо до това да донесе първо злато на страната на Олимпиада от 13 години. Тя имаше аванс от 0.5 точка преди последния изстрел, но в него постигна само 9.0 и беше изпреварена от рускинята Виталина Бацарашкина.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net