Бременна в осмия месец спечели златен медал по таекуондо (ВИДЕО)

12-04-2021

Нигерийска спортистка във видимо напреднала бременност завоюва златен медал на спортен фестивал. 26-годишната Аминат Идриис, която е в осмия месец, спечели първото място в категория Mixed Poomsae (смесено пумсе) на таекуондото, а организаторите определиха постижението й като 'вдъхновяващо'.

Освен това Идриис грабна още няколко отличия в симулативни категории, известни като 'Poomsae' (пумсе).

Атлетката се чувства въодушевена от постигнатото на турнира: 'Това е голяма привилегия за мен. Реших просто да опитам, тренирах два пъти... чувството е много приятно', каза тя пред CNN.

'Преди да забременея винаги съм се наслаждавала на тренировките, така че не беше по-различно и с бременността', добавя Идриис.

Не всички обаче намират за вдъхновяващо участието й на спортния фестивал, който се провежда на всеки две години в Нигерия.

Някои я критикуват остро в социалните мрежи заради напредналата й бременност, но има и такива, които я защитават.

Идриис смята, че тези, които не одобряват поведението й, всъщност не разбират смисъла на таекуондото.

'Много хора не разбират какво представлява таекуондото. Таекуондото има два клона: боен спорт и пумсе, което е форма на упражнение, показващо техники на ръцете и краката в таекуондото. Аз взех участие в пумсе състезание', добавя тя пред CNN.

'Нямаше риск и затова реших да се пробвам. Моят доктор, както и организационният комитет на игрите установиха, че мога да участвам в неконтактен спорт', обясни бъдещата майка.

'Тя беше сертифицирана и нямаше проблем за участието й. Тренирала е няколко месеца преди участието си', уточни председателят на организационния комитет на спортния фестивал Филип Шайбу.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net