ЦСКА София победи Рома с 3:1

10-12-2020

ЦСКА постигна победа с 3:1 срещу Рома в последния кръг на груповата фаза на Лига Европа. 'Червените' вкараха първите си попадения и записаха първа победа в групата, макар и в мач без значение за крайното класиране.

Рома вече си бе осигурил първото място в група А и старши треньорът Пауло Фонсека даде шанса за изява предимно на юноши и резерви, от което ЦСКА се възползва по най-добрия начин.

Али Соу се отличи с два гола за успеха, а веднъж се разписа Тиаго Родригес. За Рома точен бе юношата Томазо Миланезе, който реализира първия си гол в професионалния футбол в първия си мач като титуляр за представителния тим на 'вълците'.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния италиански футболист Паоло Роси, който почина вчера на 64-годишна възраст.

'Червените' започнаха агресивно и откриха резултата още в 5-а минута. Тиаго реализира първия гол за ЦСКА в група А с хубав удар, след като преди това Юнус Санкаре не успя да уцели добре топката и тя се върна в португалеца, който без забавяне я прати в мрежата.

Рома успя да изравни в 22-а минута с попадение на 18-годишния Томазо Миланезе. Младокът получи пас от Борха Майорал и с хубав шут не остави шансове на Густаво Бусато.
В 31-а минута Тиаго пропусна чиста ситуация за втори гол, след като бе изведен сам срещу вратаря, но техничният му удар в близкия ъгъл не намери рамката на вратата.

Четири минути по-късно ЦСКА отново поведе. След груба грешка в защитата на Рома Жеферсон изведе Али Соу и той хладнокръвно реализира за 2:1.

Рома вдигна темпото в края на полувремето и натисна, но домакините удържаха аванса си до почивката.

Римляните бяха близо до изравнителен гол в началото на втората част, но Борха Майорал пропусна от добра позиция в наказателното поле.

Нова фрапантна грешка в защитата на Рома в 55-а минута позволи на Али Соу да реализира втория си гол в мача. Федерико Фацио върна неразчетено и подари топката на Соу, който сам срещу вратаря прати топката в мрежата.

До края ЦСКА удържа преднината си и нанесе първо поражение на Рома в групата. 'Червените' завършиха на последно място в група А с 5 точки, а Рома е първи с 13.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net