Погребаха Марадона до родителите (СНИМКИ/ВИДЕО)

27-11-2020

Аржентинската футболна легенда беше положен до родителите си Далма и Диего в покрайнините на Буенос Айрес, в гробищния парк 'Бела Виста'. 

След като тялото на световния шампион с Аржентина от 1986 г. беше изложено за поклонение в президентския дворец, семейството му настоя той да бъде погребан на скромна церемония, на която присъстваха само дъщерите му Далма и Джиана, бившата му и единствена съпруга Клаудия и няколко близки приятели.

Медии не бяха допуснати.

По-рано през деня, по време на поклонението, на което се стекоха хиляди фенове, напрежението се покачи дотолкова, че се наложи намесата на полиция. Не всички успяха за последно да зърнат своя любимец. Очакваше се близо милион почитатели да отдадат последна почит на Марадона, а церемонията да продължи 3 дни. Вместо това тялото на бившия футболист беше положено в земята още същия ден.

Ковчегът му беше покрит с аржентинското знаме, а процесията до гробищния парк беше съпроводена от стотици почитатели на автомобили и мотори. Те обаче останаха отвън, докато най-близките му си взеха последно сбогом.

Траурът в Аржентина ще продължи още два дни. 'Той беше човек, който докосваше небесата, но никога не отдели крака от земята', заяви президентът Алберто Фернандес.

Новината за смъртта на Диего Марадона потопи в скръб целия свят. Аржентинецът си отиде като световен шампион, двукратен първенец на Италия и носител на Купата на краля в Испания.

Той е считан за един от най-добрите футболисти в историята на този спорт. 

Животът му е белязан и от редица скандали, свързани с употребата на наркотици и алкохол.

Преди по-малко от месец Марадона беше приет в болница и претърпя операция за премахване на хематом в мозъка.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net