Медведев триумфира в Лондон

23-11-2020

Руснакът Даниил Медведев отреди като една от най-големите в кариерата си титлата на финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Лондон. Поставеният под номер 4 Медведев победи на финала в оспорван двубой шампиона от Откритото първенство на САЩ и трети в световната ранглиста Доминик Тийм (Австрия) с 4:6, 7:6(2), 6:4 за 2:43 часа.

'Мачът беше невероятен, това е една от най-големите победи в кариерата ми, три сета срещу такъв силен играч. Поздравления за Тийм за постигнатото през този сезон, той вече е в учебниците по тенис. Надявам се в бъдеще да имаме много мачове в големите турнири', каза Медведев. Той е щастлив, че представител на Русия печели първото и последното издание на финалите на АТП в Лондон.

Финалният турнир се провежда в Лондон от 2009 до 2020 година, а от 2021 до 2025 година домакин на надпреварата ще бъде Торино (Италия). Първият победител в турнира в Лондон беше руснакът Николай Давиденко.

'Давиденко беше първият, който спечели тук, спомням си го. Той победи най-добрите в света, показа нереален тенис. Много се радвам, че успяхме да затворим последния турнир с руското знаме в Лондон', каза Медведев.

'Сега ми предстои почивка, може би няма да отида никъде. Мисля, че просто си почивам у дома с жена ми. Сезонът беше по-кратък, но все пак беше труден. Тренирахме и играхме седмици подред', добави руснакът.

Доминик Тийм заяви, че е разочарован след загубата. 'Разбира се, че съм разочарован. Даниил направи невероятен мач, поздравления за страхотния сезон. Надявам се, че все още ни предстоят страхотни мачове. Беше удоволствие да играя с него', каза Тийм.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net