Инициативата "Подай ръка" - когато децата с проблеми в развитието срещат добротата на големите спортисти

10-10-2020

Двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева, най-добрата ни сноубордитска  Александра Жекова, двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян, националката по художествена гимнастика Невяна Владинова, волейболната легенда Евгени Иванов  влизат в боулинг зала в ролята на капитани на „Отборите на доброто“ и  ще поведат отборите си  към голямата цел - набиране на средства за рехабилитация на деца, които се нуждаят от допълнителна професионална медицинска помощ.

Събраните пари от кампанията 'Подай ръка'  ще бъдат дарени целево на фондация „Деца с проблеми в развитието“. Неправителствената организация ще избере деца-пациенти на центъра, които ще бъдат подпомогнати със средствата, събрани от турнира. Семействата ще бъдат избрани по предварително обявени критерии, които вече са публикувани на сайта на организацията, сподели Анита Кънчева - председател на фондация „Деца с проблеми в развитието“.

От създаването си през 2006 година до сега фондацията работи с около 200 деца годишно. През 2009 фондацията създава медицинския център „Деца с проблеми в развитието” за активна рехабилитация, терапевтични занимания и грижи за деца с проблеми в развитието. Това оказва се, че това  е една стъпка към осъществяването на следващата мечата, а тя е изграждане на цялостен комплекс за рехабилитация на дацата с проблеми. Този проект е още в начален етап, но добрата новина е, че за неговото изграждане вече има отреден терен.

Професионални боулинг играчи, включително деца, които участват в официални турнири на Българската боулинг федерация, ще бъдат ментори по време на игрите. Таксата за участие на човек в някой от осемте отбора е 20 лв. Всеки, който желае да стане част от отбори водени от едни от най-добрите ни спортисти  и да подкрепи каузата, може да го направи като заяви желание за участие на  e-mail на турнира, защото това е начин да дадем своя  малък принос към доброто, както каза  най-добрата ни състезателка по сноуборд, която преди година и половина прекрати активна състезателна дейност Александра Жекова.

 Обменни курсове на БНБ за днес 25-10-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.64965 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.15697 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82532 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net