Угасна европейската надежда за България

09-10-2020

Националният отбор на България загуби с 1:3 от състава на Унгария в полуфинален плейоф, игран в София.  По този начин угасна окончателно надеждата за участие на 'трикольорите' ни на европейското първенство догодина. 

Нашите не играха лошо в атака, затова пък допуснаха много наивни голове след грешки и те костваха класирането на отбора ни за финалния плейоф.

Под дъжда на Националния стадион 'Васил Левски' пред няколко хиляди зрители гостите поведоха след корнер, когато с гърди Вили Орбан направи резултата 0:1 в 17-ата минута.
Нашите пропуснаха до края на полувремето чудесни положения - на два пъти чрез Тодор Неделев и веднъж чрез Божидар Краев.

Вместо това още в началото на втората част Жолт Калмар вкара след лек удар от фаул и рикошет в стената, а и вратарят Пламен Илиев не бе убедителен в намесата си.
Последва отменена от системата ВАР дузпа в полза на нашите в 57-ата минута, а полският съдия Шимон Марчиняк извади нарушението извън пеналта, откъдето Краев стреля в аут.
Тотално непокрит в 75-ата минута бе оставен Неманя Николич и той необезпокояван реализира с глава за 0:3.

Минута преди края Георги Йомов успя да върне един гол с удар от наказателното поле и да фиксира крайния резултат - 1:3.

Така унгарците ще играят като домакини срещу тима на Исландия на 12 ноември за място на европейските финали. Исландците победиха Румъния у дома с 2:1.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 23-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net