Българка с най-високото отличие за уеб дизайн (снимки)

04-07-2019

Българката Златина Петрова спечели най-високото отличие за уебдизайн. Тя е сред победителите в най-големия в света конкурс за дизайн „A’ Design Award & Competition”, съобщиха от Fairhead Creative.

Златина бе наградена за уебсайта BuiltForImpact.net на гала-церемония в Комо, Италия. Трофеят се присъжда за „изключителния дизайн, технология, креативност и иновация на уеб платформата”.

Българката получи и номинация за дизайнер на годината. Отличеният сайт беше показан на изложбата „Най-добрите дизайни на годината” и представен в специално печатно издание за конкурса.

„Вдъхновението ми за дизайна на BuiltForImpact.net дойде от сиамската бойна риба – рядък вид с ярки цветове, които я открояват от останалите риби. Мисията ми като дизайнер е да създавам визии, които отличават”, сподели талантливата дизайнерка.

Награденият уебсайт е създаден по метода BuiltForImpact, разработен да подкрепя компании и социални предприемачи с мисия отвъд приходите да се откроят в онлайн пространството, да придобият популярност, да увеличат своето влияние сред потребителите и да променят средата към по-добро, поясни Златина Петрова.

„Щастлива съм, че имам възможност чрез дизайн да съдействам на подобни компании и предприемачи и да им показвам, че уебсайтът е не просто визитна картичка и функционална платформа, а е една красиво разказана история”, каза тя.

Методът за дизайн BuiltForImpact е разработен съвместно от Златина Петрова и международната комуникационна агенция Fairhead Creative, където тя е креативен директор. Подходът се базира на изследване за добри практики за уебдизайн чрез публикации, курсове и телефонни интервюта с дизайнери, мениджъри, маркетинг специалисти и потребители на дигитални услуги и продукти.

Златина притежава магистърска степен по уебдизайн и 10 години опит в сферата на UX и UI дизайна, уеб дизайна и графичния дизайн. Тя е ментор на стартъп компании при изграждане на дигиталните им продукти в различни предприемачески състезания и формати.

 

Източник: TechNews

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-03-2023

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.84113 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.23554 BGN
  • chf 1 CHF = 1.984 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2023 BulNews.Net