Без пластмасови продукти в хотелите и заведенията в Банско

04-07-2019

Община Банско и туристическият бранш в града се споразумяха да се спре използването на пластмасови продукти в хотелите и заведенията. Вече е подписано споразумението и са набелязани мерките, които трябва за две години да бъдат реализирани. Инициативата на общината и бизнеса е с цел да се запази по- чист града и природата. Идеята е в магазините в курорта да не се предлагат вече найлонови торби, а само хартиени или пластмасови.

Голяма част от хотелите и ресторантите в Банско са съгласни с мерките за намаляване на неразградимите отпадъци и дори вече са започнали да предлагат напитки на клиентите си само в стъклени бутилки.

От общината казаха, че ако хотелите започнат разделно да събират отпадъците си, ще успеят да намалят и таксата смет, която плащат в момента.

От общината ще поставят големи и удобни контейнери, в които отпадъците от хотелите и заведенията в града да се изхвърлят разделно.

Жителите и гостите на Банско също подкрепят идеята за по-чист град. Училищата в планинския град също ще се включат в инициативата, като ще намалят използването на трудно разградими продукти.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 23-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83957 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26558 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net