Борците срещу ебола станаха Човек на годината според Тайм

10-12-2014

Борците срещу ебола, които положиха огромни усилия в борбата с най-голямата епидемия в историята, бяха обявени за личности на годината от списание „Тайм” (Time).

Титлата се дава на човек или група от хора, които са имали най-голямо влияние върху света и новините през изминалата година.

С разпространението на заболяването ебола в Западна Африка лекарите, сестрите, шофьорите на линейки и доброволците изиграха и продължават да имат съществена роля в борбата срещу болестта в нейния зародиш. Те работят, за да спрат епидемията в ерата на глобализацията. До днес има регистрирани повече от 17 000 случая на ебола и 6000 смъртни случая.

Днес списание „Тайм” представи различни варианти на корицата си. Всеки един от тях е посветен на различен боец срещу ебола, който е част от хората на годината. Сред тях са: д-р Кент Брантли, който преживя ебола, д-р Джери Браун, мед. сестра, и преживялата ебола Саломе Каруаш, доброволката Ела Уотсън-Стрйкър и супервайзорът на екипи на линейки Фодей Гала – също преживял болестта.

Освен тях в списъка на „Тайм” попаднаха още певицата Тейлър Суифт, протестиращите в американския град Фъргюсън и руският президент Владимир Путин, допълва БГНЕС.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net