Публикуваха кадри на "Титаник" с безпрецедентна резолюция (ВИДЕО)

05-09-2022

Екип на OceanGate Expeditions засне потъналият 'Титаник' с резолюция 8K.

Изследователският екип на OceanGate Expeditions е заснел лежащия на дъното на Атлантическия океан 'Титаник', потънал в началото на 20-и век с безпрецедентната резолюция 8K. Кадрите се появиха в официалния канал на организацията в YouTube.

Проектът за изследване на останките и измененията на 'Титаник' дава възможност да се проучат и най-малките детайли от корпуса на лайнера. Във видеото се виждат ясно 90-килограмовата котвена верига, лявата котва, парният котел и скобата, на която преди това е била закрепена гротмачтата. 

Осемдневната експедиция е използвла подводница от клас 'Циклоп' с екипаж от петима души, построена от въглеродни влакна и титан. Подводницата 'Титан', оборудвана с най-съвременни камери, също беше пусната под вода, за да оцени скоростта на разпадане на останките и да проучи морския живот в потъналия лайнер. 

Така учените се приближават до момента, когато ще могат да изчислят след колко време 'Титаник' ще изчезне напълно поради въздействието на екосистемата на океанското дъно. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net