Илон Мъск: Шефът на "Епъл" отказа да преговаряме за продажба на "Тесла"

23-12-2020

Американският предприемач Илон Мъск съобщи, че е искал преди време да продаде компанията си за електрически автомобили 'Тесла' (Тesla) на 'Епъл' (Apple), но шефът й Тим Кук е отказал да се срещне с него, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Мъск написа в Туитър, че е искал да обсъди с Кук 'възможността 'Епъл' да придобие 'Тесла' (за една десета от сегашната й стойност). 

Милиардерът публикува туита си часове след появилата се информация, че компанията производител на Айфони е започнала да разработва собствени електромобили.

Пазарната стойност на 'Тесла' вчера бе 616 милиарда долара. Една десета от тази сума е 61,6 милиарда.

Мъск заяви, че е искал да се срещне с Кук 'по време на най-мрачните дни от програмата с Модел 3', първата електрическа кола на компанията за масовия пазар. През 2018 г. 'Тесла' не можеше да изпълни производствените си цели и да излезе на печалба.

Съдбата на компанията обаче се промени след това към добро. Сега отчита стабилни финансови резултати след години на загуби и постига рекорди в доставките на автомобили.

Акциите й поскъпнаха с 665 процента само през тази година, правейки 'Тесла' автомобилопроизводителя с най-висока пазарна капитализация в света и една от 10-те най-големи американски компании в индекса Стандард енд Пуърс 500.Обменни курсове на БНБ за днес 28-07-2021

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN


BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2021 BulNews.Net