Илон Мъск се е преместил от Калифорния в Тексас

09-12-2020

Милиардерът от Силициевата долина Илон Мъск каза, че се е преместил от Калифорния в Тексас, защото иска да се фокусира повече върху новия завод на „Тесла“ и проекта си „Спейс Екс“, съобщиха информационните агенции.

Той потвърди, че вече живее в Тексас в интервю за вестник „Уолстрийт джърнъл“. И каза, че Калифорния приемала новаторите за даденост, освен това двата му големи проекта сега са в Тексас, така че за него няма полза да прекарва много време в Калифорния.

Възможно е той да се мести в Тексас, защото там няма данък общ доход, докато в Калифорния той е един от най-високите в САЩ, отбелязват агенциите.

Мъск притежава 18 процента от акциите на „Тесла“, които струват милиарди. Вчера американският производител на електрически автомобили от висок клас оповести намерението си да продаде ценни книжа на стойност до 5 милиарда долара за втори път в рамките на три месеца.

„Уолстрийт джърнъл“ не пише къде се е преместил Мъск, но вероятно това е някъде близо до Остин, където Тесла строи нова фабрика, отбелязва АП.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-07-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.78941 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.32353 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02341 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net