Доналд Тръмп помилва пуйките "Царевица" и "Кочан"

25-11-2020

Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе традиционна церемония по помилването на пуйки в Белия дом преди предстоящия Ден на благодарността.

Тръмп излезе от Белия дом със съпругата си, която държеше за ръка. Той отново поздрави американците за факта, че индексът DJIA достигна 30 000 пункта.

След това поздрави децата си, които присъстваха на церемонията. Той говори малко за самото събитие и представи пуйките, които бяха избрани за помилване.

Президентът на САЩ говори и за ваксините, които скоро ще сложат край на пандемията на коронавируса. 'Удивително е усещането, че вече ги има. Вероятно ще се появят от следващата седмица или скоро след това', каза Тръмп и добави, че сега е 'моментът да си спомним, че живеем в най-великата държава'.

В края на церемонията Тръмп и първата дама се завърнаха в Белия дом.

Двете птици традиционно бяха представени пред пресата ден преди церемонията за помилване, която се проведе в Розовата градина на Белия дом. Имената за тях бяха избрани от президентската двойка, като тази година пуйките бяха кръстени „Царевица” и „Кочан”.

Миналата година пуйките бяха кръстени „Хляб” и „Масло” - имената обикновено се дават така, че да се допълват по значение.

Роналд Рейгън стана първият президент, който официално помилва пуйка и тази церемония стана задължителна и традиционна след Джордж Буш-старши през 1989 г.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-07-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.78941 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.32353 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02341 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net