Тръмп обеща на Индия военни хеликоптери за 3 млрд. долара

25-02-2020

САЩ ще доставят на Индия военни хеликоптери и друга военна техника на обща стойност 3 млрд. долара. Това обеща американският президент Доналд Тръмп, който е на официално посещение в страната.
Той разговаря с индийския премиер Нарендра Моди в Гуджарат.
 
Доналд Тръмп, президент на САЩ:
„Ние правим най-доброто оръжие, правено някога. Самолети, ракети, кораби. Ние правим най-доброто. Сега си сътрудничим с Индия. Това включва модерни системи за противовъздушна отбрана, както и бойни и граждански летателни апарати. С удоволствие съобщавам, че утре нашите представители ще подпишат сделка за доставката на военни хеликоптери и друга техника на на въоръжените сили на Индия на обща стойност 3 милиарда долара.“
 
Експертите очакват, че по време на посещението на американския президент ще бъде гарантирана съвместна производствена програма на 114 нови изтребителя за националните ВВС като част от кампанията „Направи в Индия“. Очаква се също да се повдигне предложение за доставка на американски изтребител за самолетоносачи на индийските ВМС. Обсъдени бяха и търговските отношения.
  
Доналд Тръмп, президент на САЩ:
„В началото сме на дискусия за невероятно търговско споразумение за намаляване на пречките за инвестиции между Съединените щати и Индия. И аз съм оптимист, че като работим заедно, премиерът и аз можем да постигнем фантастична сделка, която е чудесна и за двете ни страни.“
 
Впоследствие Тръмп, придружен от съпругата си Мелания, дъщеря си Иванка и зет си Джаред Къшнър, посети историческата забележителност Тадж Махал в град Агра. По-късно Тръмп отлетя за Делхи, където утре ще води преговори с индийският премиер Нарендра Моди.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net