България е в топ 10 на предпочитаните от британците места за купуване на имоти

02-02-2014

Освен, че е едно от най-предпочитаните места за купуване на недвижимо имущество, България стана единствената източноевропейска страна, попаднала в представително проучване сред британците, съобщи БНР.

Британците, които смятат да купят имот в чужбина, по-вероятно ще се насочат към Испания, а не традиционно към Франция, въпреки проблемите около финансовата криза в Испания, показва ново проучване на агенцията за недвижимо имущество Rightmove.

Данните показват, че 51% от тези, които възнамеряват да купуват в чужбина, смятат да си останат британски граждани, една трета планират да емигрират в името на по-добър живот и 13 процента просто да инвестират в недвижимо имущество. Като основни фактори за купуване в чужбина са изтъкнати по-хубавото време, живот с по-малко стрес, по-малко разходи и по-добро място за създаване на семейство.

Въпреки че Испания се очертава като най-вероятен британски избор за купуване на жилище или за инвестиции, Франция продължава да е предпочитано място за емиграция. България е единствената източноевропейска държава, която попада в челната десятка на статистиката, засягаща и други аспекти.

България заема десето място в списъка на емигрирали британци и пето в класацията за инвестиции в недвижимо имущество, изпреварвайкиВ страни като Франция, Италия и Гърция. В прогнозите за бъдещите купувачи или инвеститори обаче България не фигурира в челната десетка.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net