Българската банка за развитие иска да удължи програмата за безлихвени кредити за физически лица

25-02-2021

Българската банка за развитие внесе в Министерството на икономиката предложение за удължаване на програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, които са лишени временно от труд и доходи заради пандемията. Промените целят да отговорят на продължаващото активно търсене на безлихвени заеми по програмата.

С искането за удължаване на програмата се търси допълнителен финансов ресурс в усложнената епидемична обстановка, който да бъде насочен към хората, засегнати от кризата, особено предвид обстоятелството, че поради достигане на гаранционните лимити част от търговските банки-партньори по програмата спират временно да приемат заявления на кандидатите, уточниха от Българската банка за развитие.

Програмата е насочена към подкрепа на лица на трудов договор и самоосигуряващи се лица, земеделски производители и сезонни работници, които са преустановили дейността си. След внесените последни промени Българската банка за развитие гарантира заеми до 6900 лева и предоставя възможност за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията или са безработни заради наложените ограничителни противоепидемични мерки.

Максималният срок на погасяване е 5 години с максимален гратисен период 24 месеца.

На този етап програмата важи до края на юни 2021 година.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 21-07-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79599 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.32063 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01882 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net