"Трубадур" на Бургаската опера открива "Сцена на вековете" на 18 юли

20-06-2020

Оперни спектакли с международно участие и симфоничен концерт ще представи тази година летният фестивал „Сцена на вековете“ във Велико Търново, който навършва 35 години.
Музикалното събитие този сезон е под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, а Българското национално радио е медиен партньор.

На откритата сцена в Двореца на българските царе в крепостта Царевец зрителите ще могат да видят шест премиерни спектакъла – опера, оперета и симфонична музика.
Фестивалът „Сцена на вековете“ се открива на 18 юли с Вердиевата опера „Трубадур“. Спектакълът е на Бургаската опера.

До края на месеца публиката ще може да види Русенската опера със спектакъла „Кармен“ на Жорж Бизе и оперетата „Прилепът“ от Йохан Щраус в премиерния спектакъл на Великотърновския театър.

През август на историческата крепост ще бъде премиерата на операта „Атила“ от Джузепе Верди. Спектакълът е на Старозагорската опера и на италианския Театро Лирико-Каляри.
На откритата сцена на Царевец ще излязат Плевенската филхармония и Веско Ешкенази с „Годишните времена“ на Антонио Вивалди и Астор Пиацола.

Финалът на сезона ще е на 26 август с операта буфа „Хубавата Елена“ на Театрално-музикален център – Варна.

При представленията ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки, а след всеки спектакъл подарък за публиката ще е аудио-визуалното шоу „Звук и светлина“.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net