"Тартюф" на Благоевградския театър гостува за първи път в София

22-01-2022

Благоевградският драматичен театър „Никола Вапцаров” представя за първи път в София един от новите си спектакли „Тартюф”. Постановката по прочутата комедия на Жан-Батист Молиер е дело на младия режисьор Дамян Тенев, възпитаник на проф. Красимир Спасов в Театралната академия.

Премиерата на „Тартюф” трябваше да се състои през март 2020 година, но беше отложена броени дни преди насрочената дата – заради въведената тогава карантина във връзка с началото на епидемията. Така първата среща на „Тартюф” с публиката закъсня с половин година, но екипът не прекъсна подготовката на спектакъла дори в най-трудното за театрите време.

Хумор. Клоунада. Гротеска. Впечатляваща актьорска игра. Съвременна визия. Спектакълът на режисьора Дамян Тенев представя класическата комедия в съвършено нов прочит, който ще ви поведе през лабиринт от криви огледала, в които се оглеждат пороците на нашето време, обещават създателите на спектакъла.

В представлението участват актьорите Нено Койнарски (в ролята на Тартюф), Кънчо Кънев, Ния Кръстева, Мариана Бонева, Гергана Цакова, Аладин Алиибрахим, Теодор Куков, Мартин Лазаревски, Нина Болгар, Андраш Кончалиев.

Сценографията и костюмите са на Радостина Тодорова, музика – Георги Георгиев.
Представлението гостува на 25 януари на Голямата сцена на Сатиричния театър „Алеко Константинов”.Обменни курсове на БНБ за днес 26-06-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85845 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28024 BGN
  • chf 1 CHF = 1.94185 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net