Президентът Румен Радев ще връчи държавни отличия на български културни дейци

21-12-2021

Днес в 10.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с държавни отличия български културни дейци.

Президентът ще удостои с орден „Стара планина“ първа степен проф. Хикмет Мехмедов, който е сред високо ценените творци в съвременната история на българския балет. Отличието е за изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството.
 
За големите им заслуги в областта на културата и изкуството ще бъдат отличени още - проф. Адриана Благоева, Михаил Петров и Любен Чаталов.
 
Румен Радев ще връчи ордени „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен на проф. Адриана Благоева, изявен диригент и педагог и заместник-ректор на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Михаил Петров, творец с безспорен принос за авторитета на българското театрално и филмово изкуство.
 
Българският актьор Любен Чаталов ще бъде отличен с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ втора степен.
 
От 13.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента на Република България на Октай Шабан, Мерт Гюргелиев, Фуркан Фикретов и Селим Селимов за проявената от тях смелост, съпричастност и самоотверженост при спасяването на възрастни хора от хоспис „Топъл дом“ в с. Рояк. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 06-12-2023

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80811 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28157 BGN
  • chf 1 CHF = 2.06835 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2023 BulNews.Net