Започва седмото издание на Пловдив джаз фест

29-10-2021

С откриване на изложбата „Плакати за джаз“ и концерта „Четири млади дами пеят джаз“ в Дом на културата „Борис Христов“ стартира Седмото издание на Plovdiv Jazz Fest, което ще продължи до 31 октомври.
 
В първата фестивална вечер почитателите на джаза ще чуят изпълненията на едни от най-впечатляващите и отличителни гласове на българската джаз и поп сцена – Велека Цанкова, Едит Унджиян, Елена Сиракова и Мирослава Тодорова. Музикантът Павел Терзийски ще поведе публиката в изненадващия свят на изпровизациите в рамките на уъркшоп в бар „Контрабас“.
В рамките на фестивалната програма зрителите ще се запознаят с изцяло новия проект SHIFT/ A Bad Hobre Project на четирикратния носител на „Грами“ – барабаниста и композитор Антонио Санчес. В последния фестивален ден на сцената ще излязат един от най-влиятелните джаз пианисти Брад Мелдау и неговото трио, в което участват и забележителният басист Лари Гренадиър и барабанистът Джеф Балард. В последния ден от фестивала ще бъде представена книгата „Чувствителният разказвач“ – есета за джаза от Олга Токарчук.
 
На Седмото издание на Пловдив джаз фест ще бъдат връчени и две награди за цялостен принос. Ще ги получат един от най-значимите популяизатори на джаза в България Тома Спространов чрез своето предаване „Любопитно петолиние“, стартирало в далечната 1967 г. и продължаващо да се излъчва и до днес по Радио Пловдив. Другият призьор е Jazz FM радио, което отбелязва 20 години от създаването си.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 17-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.8387 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28913 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01383 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net