Започва "Миндя рок фест"

27-08-2021

Във великотърновското село Миндя за 13-а година днес започва „Миндя рок фест“. Концертите са безплатни за публиката. Организаторите са предприели сериозни противоепидемични мерки за провеждането на рок фестивала. 

'Хората, които идват на фестивала в Миндя са прогресивни и разумни и ще се отнесат отговорно към мерките, които въвеждаме', съобщи  идеологът на фестивала проф. Евгений Дайнов. Община Велико Търново ще предостави дезинфектанти и предпазни средства.  

Очаква се в двете вечери на площада в село Миндя да бъде разкрит и ваксинационен пункт, каза Дайнов и уточни, че всички организатори са ваксинирани, както и по-голямата част от музикантите.

За първи път в програмата ще участват групите 'Бобо, Тошо и Табаков' и The Cool School, които са създадени от възпитаници и преподаватели в Нов български университет.

Сред участниците в първата фестивална вечер са бандите Rock'n'Roll Train, The Drivers, COTTON PICKERS и Blues Traffic.

В събота на сцената ще излязат 'Летците' и формацията 'Магистри', а по традиция Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд ще закрият фестивала заедно с хора на децата от публиката.

Извън фестивалната програма ще има работилница за лампи, както и изложба на пластики и картини от дърво. Обособени са зони за палатки и за каравани. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net