Италианска група спечели "Евровизия 2021"

23-05-2021

Италия е големият победител на песенния конкурс „Евровизия“ 2021 в Ротердам. Това стана с рок песента Zitti е вuoni на групата 'Манескин'. Това е нов успех за италианската рокбанда след победата им на „Санремо“. Песента на италиански на 'Манескин' (в превод 'Млъкни и пази тишина') е с послание за различните.

На второ и трето място се класираха песните на Франция и Швейцария.
Българската участничка Виктория финишира на 11-а позиция, след като дълго остана в челната шестица, но вота на зрителите се оказа недостатъчен, за да я класира по-напред. Тя е едно място зад гръцката изпълнителка Стефания, която има същия брой точки (170).

За Италия е трети златен европейски подиум след победите на Джилиола Чинкуети през 1964 г. и на Тото Кутуньо  през 1990 г. на песенния фестивал „Евровизия”. 

Победата на „Манескин“ се дължи преди всичко на вота на европейските телевизионни зрители – или 318 точки към останалите от специалното жури, за да съберат общо 524 точки, с което застанаха пред конкурентите от Франция и Швейцария, останали съответно втори и трети. Изпълнението на римските рокаджии на сцената в Ротердам бе увличащо, слушаемо, хубаво, запомнящо се, с аранжимент различен от този на „Санремо” и заслужено спечелиха „Евровизия 2021“. 

Коментаторите на първи канал на обществената телевизия РАИ – музикалният експерт  Кристиано Малджолио и актьора Габриеле Корси коментираха със завладяващо вълнение целия конкурсен концерт и когато бе провъзгласена победата на „Манескин” заповтаряха без прекъсване  „какъв успех, какъв успех”! Понеже се обзаложиха, че, ако Италия победи, ще се съблекат пред камерата, те го направиха , като единият от тях бе по бельо с италианското знаме. С „Манескин”, всички медии на Апенините изпаднаха във възторг!   

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net