Мария Бакалова не спечели "Оскар", триумф за "Земя на номади" на церемонията

26-04-2021

В Холивуд се проведе 93-ата церемония по раздаване на наградите 'Оскар'. 

Мария Бакалова не успя да спечели Оскара за поддържаща роля. Статуетката отиде при корейката Юн Йо-Джонг за 'Минари'.

Филмът „Земя на номади“ е големият победител на тазгодишната церемония по раздаването на наградите на американската филмова академия.

Той беше обявен за най-добър филм, режисьорът му Клоуи Чжао също получи „Оскар”, както и Франсис Макдорманд за най-добра женска роля в същия филм.

Творбата разказва историята за възрастни американци, които пътуват с бус из страната, а самата Чжао заяви при получаването на статуетката:

'Винаги съм намирала доброта в хората, които срещам навсякъде по света. Така че тази награда е за всички, които имат вярата и смелостта да запазят добротата в себе си и да я съхранят един към друг, независимо колко трудно е това. Тя е за вас, вие ме вдъхновявате да продължа. Благодаря ви!'

Антъни Хопкинс получи Оскар за мъжка роля във филма „Бащата“, който донесе още един 'Оскар' - за  най-добър адаптиран сценарий на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън.

Даниел Калуя бе обявен за най-добър актьор в поддържаща роля във филма „Юда и черният месия“.

'Оскар' - за  най-добър адаптиран сценарий на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън.

Емералд Фенeл получи наградата за най-добър оригинален сценарий за филма „Момиче с потенциал“.

'Всичко, коeто мога да кажа е, че се опитвам много силно да не плача, което е ужасно трудно като англичанка, тъй като англичаните винаги плачат. Този филм беше направен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него напълно  своята гениалност, хумор и любов. Трябва да благодаря на толкова хора и се чувствам притеснена, че съм тук сама', каза тя.

'Оскар' за най-добър чуждестранен филм получи 'Още по едно' на датския режисьор Томас Винтерберг

'Оскар' за най-добър анимационен филм беше присъден на творбата 'За душата'. Тя разказва за приключенията на душата на музикант, която е отделена от тялото му в резултат на инцидент. 

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net