НАТФИЗ връчва наградите "Най-най-най" на своите абсолвенти

08-02-2021

Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) ще връчи за 16-и пореден път наградите „Най-най-най“ на своите абсолвенти. 

Досега отличията се обявяваха на официалната церемония по дипломирането - 24 май. Заради пандемията обаче те бяха отложени с близо 9 месеца. 

Церемонията ще се проведе в най-тесен кръг, в театър 'НАТФИЗ'. На тържеството ще бъде премиерно представен и филма за Кръстьо Мирски, с режисьор доц. д-р Валентина Фиданова-Коларова.

Номинациите се определят чрез референдум, с тайно гласуване, от всички членове на факултета по сценични изкуства. Носителите се определят чрез федеративен принцип на гласуване, от БОНЗА - Борд за определяне наградите на завършващите академията.

Тази година БОНЗА определи 11 категории - най-добър актьор и актриса в областите на драматичния, кукления и движенческия театър; най-добър режисьор за драматичен и куклен театър; най-добър дизайнер в областта на сценичния и екранен дизайн; най-добър театровед и най-добро драматично и куклено представление. Заглавията, победители в последните категории, получават възможност да се играят още една година пред публика.

Автор и създател на статуетките 'Най-най-най' е проф. Богомил Николов Димитров - преподавател в катедра 'Метал' на Националната художествена академия.Обменни курсове на БНБ за днес 28-06-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85001 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26894 BGN
  • chf 1 CHF = 1.92826 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net