Поети ще четат свои стихове пред Столичната библиотека

21-10-2020

'Поезия без карантина' ще се проведе пред Столичната библиотека на 23 октомври с участието на много от най-известните и обичани българск поети, съобщиха от библиотеката.

През пролетта, когато всички библиотеки в страната бяха затворени заради извънредното положение, Столичната библиотека се обърна към едни от най-изявените български поети да споделят свои най-нови или емблематични творби, както и послания, с читателската аудитория в онлайн инициативата 'Поезия без карантина'.

„Сега обстановката се усложнява отново и, изправени пак пред опасността от изолация, решихме да съберем повечето от авторите, които откликнаха на поканата ни, да прочетат своите стихове на живо, в навечерието на празника на библиотеката“, обясниха организаторите.

Пред главния вход на библиотеката, на пл. 'Славейков'4 ще можете да видите и чуете Аксиния Михайлова, Амелия Личева, Анжела Димчева, Бойко Ламбовски, Владимир Левчев, Георги Господинов, Георги Константинов, Иван Ланджев, Иван Христов, Йордан Ефтимов, Калин Терзийски, Кристин Димитрова, Марин Бодаков, Мирела Иванова, Надежда Радулова, Николай Милчев, Роман Кисьов и Силвия Чолева. Поетичната атмосфера ще бъде допълнена с музикалните изпълнения на Ели Раданова и Венци Дреников.

Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. В случай на лошо време ще бъде преместено в Американския център на Столична библиотека.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net