Природозащитници продължават с демонстрациите в защита на Странджа

12-02-2014

Протести срещу застрояването на природен парк Странджа се проведоха във вторник вечерта в няколко града в страната, предаде Фокус.

Събралите се протестираха, въпреки че министърът на околната среда и водите Искра Михайлова подписа заповед за спиране на реализацията на общия градоустройствен план на Община Царево. Според тях, това не е достатъчно, за да бъде защитена планината от безразборно строителство.

След като блокираха движението при Орлов мост, протестиращите в столицата спряха движението по бул. Цар Освободител, достигнаха до Народното събрание, след което освиркаха сградата на Министерството на околната среда и водите.

Протестно шествие срещу застрояването на природен парк Странджа се проведе в Пловдив. Шествието премина по цялата Главна улица и се върна до изходната си точка площад Стефан Стамболов.

Надпис от свещи Странджа бе запален в центъра на Бургас по време на екопротеста. По този начин природозащитниците отбелязаха 19-годишнината от обнародването на Природен парк Странджа. Около 30 души се събраха на протеста в центъра на града.

Над 20 души подкрепиха протеста във Велико Търново в подкрепа на общонационалната инициатива в защита на природен парк Странджа.

Екологичен протест срещу застрояването на територии в Природен парк Странджа се състоя и в Сливен.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net