Извадиха двама сирийци от морето край Варна

04-01-2014

Двамата сирийци са извадени тази сутрин от морето на плажа в местността „Траката” край Варна. Пострадалите са приети във Военноморската болница с преохлаждане и без опасност за живота, съобщи за БНР д-р Ивайло Въжаров - директор на здравното заведение. Единият от мъжете е на 27, другият - на 30 години.

По предварителна информация мъжете са имали документи и самоличността им е установена. Не е ясно дали са достигнали до брега край Варна с лодка и дали тя е потънала. В момента случаят се изяснява от Гранична полиция.

След подаден сигнал на телефон 112 единият от мъжете е транспортиран до болницата, а вторият е спасен по-късно, той е бил в по-тежко състояние.

Очевидец на инцидента – рибарят Атанас Атанасов, разказа пред БНР:

Единият седи на камъка, вторият – някъде на пясъка лежи. Ние дойдохме към 8 часа, те кой знае кога са дошли. Те цяла нощ може да са били тук. Първият беше в по-добро състояние, но вторият, който го изкарахме, заминаваше, още 1-2 часа и… Не са удавени, а замръзнали, премръзнали. Нищо не казаха, не говорят. Казаха само, че са от Сирия. Дойдоха от Гранична полиция, от Морска администрация катери. Никой не знае как са дошли, кой ги е докарал.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 12-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.81448 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27277 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net