Президентът наложи вето на Закона за концесиите

02-02-2017

Президентът наложи вето на Закона за концесиите, който беше приет в последните дни от работата на 43-тия парламент. Това стана ясно от изявление на държавния глава:
'Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Въвежда широки граници на субективизъм и и възможности за корупционни практики. Предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност. Възможните санкции от необнародването на Закона са несъизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане. Вярвам, че при бъдещото обсъждане на закона институциите ще подходят отговорно към обществото и бъдещите поколения при спазване на европейското законодателство', заяви Радев.

По рано за това настояха от КТ 'Подкрепа'. Позицията на синдиката изрази президентът на 'Подкрепа' Димитър Манолов след като заедно с представители на Изпълнителния съвет на синдикалната организация разговаряха с държавния глава Румен Радев на 'Дондуков'2.
Използвахме повода да обърнем вниманието на президента върху два проблема - единият от тях е обществения интерес около приетия набързо, в последния момент закон за концесиите, информира Манолов след срещата.
По този законопроект практически отсъстваше обществен дебат, което затвърди в обществото притесненията, съмненията, че има нещо нередно в този закон, коментира той.

Източник: БНТ

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 17-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79995 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27819 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99127 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net