Над 12 часа хора чакат в автомобилите си по пътя Петолъчката- Бургас

31-12-2016

500 автомобила бедстват на АМ Тракия край Карнобат и Айтос. Много хора останаха в колите си в очакване да бъде почистен пътя и освободено движението. Извънредната обстановка продължава вече 12-ти час.

Тази нощ беше свикан кризисен щаб заради ситуацията в Бургаско. Причината за блокирането на движението по АМ Тракия е аварирал ТИР, обясни тази нощ министър председателя в оставка Бойко Борисов. Той оцени като пропуск, че магистралата не е била затворена по-рано, за да се избегне този развой на нещата.

За разчистването на пътя се ползва специализирана техника от военната база „Атия” и от Бургас, Карнобат, Ямбол и Сливен. Започнало е постепенното изтегляне на автомобилите към Бургас. Към 6 ч. беше изтеглена първата колона от 15 автомобила, подготвя се втора колона от същия брой коли. Извършва се и усилено прочистване на задната част от колоната. Полагат се грижи за хората, които са пожелали да бъдат евакуирани от пътя и са настанени в близките градове. Осигурени са им условия за пребиваване на топло, раздават им се закуски.

„Искам да призова хората, които са на магистрала „Тракия”, за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление“, каза премиерът.

Всички автомобили, движещи се по автомагистрала „Тракия” в посока Бургас, се отклоняват на пътен възел Зимница по алтернативния маршрут през селата Саранско- Войника- Средец-Бургас, съобщиха от Областното пътно управление в Ямбол. Магистралата остава затворена, докато спре силния вятър.

Затворен е и пътят Петолъчката – Карнобат- Бургас. 60 машини са в готовност да разчистват, веднага след спирането на вятъра. Всички останали пътища на територията на Ямболска област са проходими при зимни условия.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 30-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28771 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00064 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net