Хасково, Харманли и Перник обявиха грипна епидемия

29-12-2016

След Перник и областта от днес до 4 януари Хасково и Харманли са в грипна епидемия. Спират се плановите операции. Затварят се детските и женските консултативни кабинети. Пациентите, приети в болницата в Хасково, са предимно деца и хора над 60-годишна възраст. Заради увеличаващия се брой на болните от грип пловдивската здравна инспекция обяви ограничителни мерки.

Ваканцията на учениците в цялата Пловдивска област ще бъде удължена до 8-и януари.

Във вторник грипна епидемия беше обявена за Перник и областта.

С предепидемични стойности са областите Габрово и Варна. Рязко се е увеличил и броят на болните от грип и в Благоевград.

В Шуменска област се увеличават случаите на остри дихателни инфекции в сравнение със седмицата преди Коледа, но не може да се говори за грипна епидемия. От Регионалната здравна инспекция уверяват, че след края на зимната ваканция ще има строг контрол в училищата на нивото на заболеваемост.

Официалната коледна ваканция за учениците продължава до 4 януари догодина. От Министерството на образованието припомнят, че грипна ваканция се обявява след задължително предписание от Регионалната здравна инспекция в съответния град, според размера на епидемията и при отсъствие от училище на над 30 процента от учениците. За наваксване на материала се преструктурира учебното съдържание.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 30-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28771 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00064 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net