Български ученици обраха медалите на състезание по математика в Южна Корея

27-11-2016


С три златни, девет сребърни медала, първо място в Отборното класиране и Overall се завръщат възпитаници на Софийската математическа гимназия от Южна Корея.

Българските деца мериха знания с 650 свои връстници от близо 20 държави от цял свят по време на Седмото международно състезание по математика WMTC 2016. Състезанието се проведе от 23 до 27 ноември в Южна Корея с участието на общо 75 отбора от САЩ, Китай, Корея, Тайван, Тайланд, Филипини, Хонг Конг, Индонезия, Австралия, Египет, Сингапур и други.

България бе представена достойно от два отбора на Софийската математическа гимназия. Учениците бяха разпределени в две различни възрастови групи – Junior (ученици до 12 годишна възраст) и Intermediate (ученици до 16 годишна възраст). Състезанието бе в три етапа: индивидуален, отборен и щафета.

Учениците във възрастова група Junior се класираха на първо място в общото класиране, на първо място в отборното класиране и взеха един златен и пет сребърни медала в индивидуалното класиране.

Учениците във възрастова група Intermediate се класираха на четвърто място в общото класиране, на второ място в отборното класиране и взеха два златни и четири сребърни медала в индивидуалното класиране.

Утре с гордо вдигнати глави и медали на гърдите се прибират златният медалист Иван Тагарев от 6 г клас, и сребърните медалисти - Андрея Христова и Борис Петруняшев от 6 а клас, Антония Илиева и Благо Гунев от 6 г клас и Константин Илиев от 7 г клас. Учители и ръководители на учениците са Илия Костов и Мария Томова. Деветокласниците Евгени Кайряков и Иво Петров се прибират на родна земя със златни медали. А съучениците им от 8 д клас Анна Михалкова, Ева Кортезова, Светлин Лалов и Иван Георгиев от 8 б клас – със сребърни медали. Учител на учениците от 9 клас е Илиана Цветкова, а учители на учениците от 8 клас и ръководители на отбора са Елена Киселова и Ваня Данова.

Източник: БГНЕС

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 01-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82481 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28811 BGN
  • chf 1 CHF = 1.9984 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net