Правителството подава оставка

14-11-2016

Премиерът Бойко Борисов обяви, че в първия работен ден правителството ще депозира оставката си. С избора си на ген. Румен Радев за президент гражданите са показали, че ГЕРБ трябва да бъде опозиция, а не управляваща партия, каза на брифинг след края на изборния ден премиера.

БСП ще върне мандата за съставяне на правителство, каза лидерът на партията Корнелия Нинова. Борим се да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори.

„Не можем да направим трети компромис. Преди две години направихме компромис нито се харесвахме с РБ, ПФ или АБВ. Но тогава след Орешарски ситуацията беше знаете каква в България. Ние поехме – изкарахме две години, сега другите да поемат следващите две години. Ясна коалиция са си направили, ние ще подкрепяме това, което считаме за правилно. Ние сме опозиция сега по волята на народа“, коментира премиерът.

Във връзка с референдума Борисов отново подчерта, че по трите въпроса партията ще действа с цялата си мощ. „Ние ще участваме да намалим депутатите в НС“, допълни той.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net