Референдумът е на крачка да стане задължителен

07-11-2016

Референдумът на Слави Трифонов със сигурност влиза за обсъждане в Парламента. Изчакват се официалните резултати, за да е ясно дали националното допитване ще има задължителен характер.

За да се случи това на референдума трябва да са гласували поне толкова хора, колкото на предишните парламентарни избори. Засега референдумът е на ръба с няколко процента.

Гласовете на три милиона българи с „Да“ са шамар за управляващите, заявиха от инициативния комитет на пресконференция. „Всички три въпроса получиха над 70% подкрепа от хората - поискали депутатите да се избират мажоритарно, да се гласува задължително за избори и референдуми и годишната субсидия на партиите да бъде лев за всеки действителен глас. За вота е сигурно едно: депутатите са длъжни да го обсъдят,“ обясниха хората на Слави Трифонов.

Ако резултатите от референдума станат задължителни, България ще смени политическата си система.

Референдумът на Слави е третото национално допитване за последните три години. Той отбелязва най-високата избирателна активност в демократичната ни история. За окончателните резултати от националното допитване се чака преброяването и на гласовете от чужбина.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net