Повдигнаха обвинение на биячите от Околовръстното в София

25-02-2016

Софийска районна прокуратура повдигна обвинения на четиримата мъже, които вчера нанесоха побой на 30-годишния водач, който сигнализирал с клаксон на Околовръстното шосе в София.

По обвинение за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, те са задържани за 72 часа, като предстои утре съдът да вземе решение мярка им за неотклонение да бъде променена на „Задържане под стража“.

Четиримата нападатели са на възраст между 25 и 46 години. Те са криминално проявени, съобщават от МВР. Двама от тях са познати на полицията за изнудване, един за кражба на автомобил и един за телесна повреда. За момента няма информация те да са служители, които да работят официално в частна охранителна фирма.

Вчера към 17.40 ч. млад мъж е бил пребит с метални палки на Околовръстното шосе в София. Пострадала е и неговата спътница. Свидетелските кадри, които обиколиха интернет пространството, показват как няколко мъже слизат от черен автомобил и нападат друг мъж, който видимо не се отбранява.

Според информация, с която разполагат полицията и прокуратурата, два автомобила засичат кола, движеща се по Околовръстния път в София. От тях слизат трима, които нападат и бият 30-годишния водач на засеченото превозно средство. Причина за агресията им е бил подаден им звуков сигнал.

Ударите са нанесени с ръце и метални палки. Едно от лицата е счупило с палка странично огледало на автомобила на нападнатия мъж, а друго лице е нанесло удари по спътничката му, уточняват от прокуратурата.

След нанесения побой потърпевшият е с избити преднизъби на горната челюст, оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона, информира държавното обвинение.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров ще обсъди с главния секретар на МВР и директора на ГД „Охранителна полиция' незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 07-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net