Отменят промените, засягащи социалния пакет на служителите в МВР

08-11-2015

Въпреки обявеното от правителството намерение да оттегли текстовете в проектобюджета, свързани със социалния пакет на служителите в сектор 'Сигурност', полицаи и надзиратели от цялата страна се събират в този час на национален протест в София.
Целият площад пред сградата на парламента е пълен с протестиращи полицаи, както и надзиратели в затворите. Все още официално протестът не е започнал, макар че продължават да пристигат автобуси от цялата страна с протестиращи полицаи.
Синдикатите обясниха, че въпреки постигнатите договорености остават в готовност за масови протести, тъй като според тях те трябва да бъдат убедени, че това, което е обещано от ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР), на практика, ще се случи. Те обясниха, че неведнъж досега служителите на МВР са били лъгани от ръководството на Министерството.
Така след днешния голям национален протест пред парламента от понеделник протести няма да има, но всички синдикати в МВР остават в готовност за протести при неизпълнение на обещанията от политическото ръководство на МВР, дадени днес.
Днес е и професионалният празник на полицията.

Източник: БНР

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net