И тази вечер полицаите излязоха на протест

04-11-2015

Приключи протестът на недоволните от реформите служители в сектор „Сигурност“. В знак на несъгласие с приетите тихомълком промени, униформените затвориха основни пътни артерии в страната за втори пореден ден.

След среща между представители на синдикатите с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, където не се постигна консенсус, служителите в МВР блокираха за пореден път кръстовището на Орлов мост в столицата.

В 18 часа както беше заявено предварително, стотина протестиращи затвориха кръстовището на бул. „Цар Борис III” и ул. „Тодор Каблешков. Блокадата беше вдигната след малко повече от час.

Протестът срещна негодуванието на гражданите, които се оказаха блокирани в автомобилите и в обществения транспорт, който също не беше пропускан през споменатите кръстовища.

Днес затворени бяха и различни пътища в страната, както и гранични пунктове. Хиляди полицаи се включиха в различни форми на демонстрации. Блокиране на трафика имаше в Елхово, Пазарджик, Пловдив, Враца, Русе, Разград, Варна, Стара Загора и др.

Национален протест ще има на 8-ми ноември, когато ще излязат служители от всички сфери на сигурността.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net