Шабла прави биваци за диво къмпингуващи

13-08-2015

Община Шабла открива временни биваци за летовниците, които са почитатели на дивия туризъм. Отредени са четири терена с обща площ близо 195 декара.

Шабла, чиито брегове са доса посещавани през почивните дни е сред първите български общини, които използват подобен подход към дивото къмпингуване.

Подготвят се първите два терена - на север от къмпинг „Крапец” и в южната част на село Тюленово - местността „Ашалък“, след това ще се пригодят и терени на север от Дуранкулак - близо до граничарския плаж и в близост до бункера на Езерец.

Площите се маркират със спрейове, поставят се контейнери за смет и химически тоалетни. В близките села и в самите биваци ще бъдат монтирани информационни табели, в които се посочват GPS-координатите на местата за отдих. Таксата за устройване на бивак на определените за това места ще бъде 2 лв. за 10 кв.м. на денонощие. Плащането ще става на място или в кметствата на съответните села.

Вече започна и информационна кампания. Общинска комисия, в която са включени и представители на полицията и пожарната, обхождат брега, за да предупредят туристите, че не могат безразборно да опъват палатки и да спират каравани. Заедно с информационната кампания сред летовниците от 13 август общината активно ще следи за изпълнението на новите разпоредби и нарушителите ще бъдат санкционирани от контролните органи, допълват от кметската управа.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net