13 мъже и две жени са жертвите на взрива в Горни Лом

02-10-2014

„От огледа, който извършихме, надеждите за намиранe на оцелели, се изпариха”. Това каза Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и зашита на населението” след огледа на мястото на инцидента.

„Въпреки че ще продължим да наблюдаваме и да обхождаме периметъра с надеждата да намерим оцелели, смятам, че 13 мъже и две жени са загинали. Съобщихме това и на близките”, допълни той. Сред загиналите са и трима души от ръководството. Две от жертвите са съпруг и съпруга, които имат 5-годишно дете.

„Взривът е бил изключително силен. Две от сградите ги няма. Образувал се е кратер. Гората е сериозно засегната, както и околните сгради. Отломки от 150-200 килограма са летели навсякъде”, каза Николов.

„За да се стигне дотук явно има човешка грешка”, коментира Николов. В завода е имало гръцки противопехотни мини.

„Ще продължим да обхождаме района и да намерим нещо. Но след това, което видях, не се вижда нито частичка от жив човек”, заяви Николов.
В 
Въпреки че е укоримо поведението на моите колеги, които са били в 17.55 часа там с надежда да намерят оцелели, ще ги предложа за награда, каза още Николов. Той заяви, че в 16.58-59 часа е станал взривът. Не е вярна информацията, че е имало взрив около 15 часа. Опасност от замърсяване в района няма, посочи още Николов.

Вече има акт на Инспекцията по труда. Заводът е затворен и едва ли някога ще започне да работи. Предварително го казвам, но този завод не трябва да работи, каза служебният министър на социалната политика Йордан Христосков.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net