Живко Коцев оттегля оставката си като главен секретар на МВР

05-04-2024

Досегашният главен секретар на МВР Живко Коцев заяви, че оттегля подадената си оставка. 'Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята подадена оставка, защото тя не е мой личен акт. Тя беше провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск', заяви той на извънреден брифинг от Министерския съвет в присъствието на премиера в оставка Николай Денков. 

'Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години. Кариерата ми е преминала в правоохранителните структури. Първоначалната ми реакция бе на огромно разочарование, обида и болка за отношението към мен. Забелязвам, обаче, че срещу мен се развива грозна кампания. Срещу мен стои сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист. Мен и моите близки', посочи той.

Премиерът в оставка Николай Денков потвърди всичко казано от Коцев и допълни: 'Познавам професионализма на господин Коцев и знам, че е посветен на работата си. Поисках лична среща с него, като проведохме доста дълъг и откровен разговор, в който се оказа, че всъщност той е подал тази молба за напускане под натиск, както от страна на министъра на вътрешните работи, така и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата', посочи Денков и уточни, че за ситуацията е информиран и президентът Румен Радев.

 'При това положение се разбрахме, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението по същество. Така че ви информирам, че няма да бъде придвижена тази процедура и президентът знае, а и е съгласен, че при тази ситуация не е редно', допълни премиерът в оставка.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28771 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00064 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net