ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика

05-04-2024

ГДБОП спря достъпа до 12 сайта при операцията за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права. Това съобщиха от МВР, като уточниха, че е установено и чия собственост са били сайтовете. 

Операцията е реализирана вчера от служители на дирекция 'Киберпрестъпност' под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В хода на спецакцията киберполицаите установили собственика на 12 сайта, които изградил и поддържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до сайтове. Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Операцията е проведена в координация с Европол в рамките на ЕMPACT (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България).

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 04-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net