Повече от осем часа продължават разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

10-03-2024

Повече от осем часа продължават разговорите между ГЕРБ – СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ в парламента за споразумение за съвместно управление. Двете политически сили преговарят по проект за съвместно управление.

„Водим разговори, които смятам, че на този етап са конструктивни“, заяви пред журналисти на влизане в парламента заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

Според президента Румен Радев, през последните девет месеца те са разпределяли власт и ресурси, затова сега изблици на опозиционност не се приемат добре. 

Трябва да се интересуваме от политическите преговори. Правя консултациите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат, първо ще говоря с партиите, каза Радев.

За понеделник и вторник са насрочени консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии преди да връчи мандата за правителство на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net