Делото "Семерджиев" - на финалната права

06-03-2024

Поредно заседание на делото срещу обвиняемия за фаталната катастрофа на булевард „Черни връх“ – Георги Семерджиев, ще се състои днес. 

Процесът е на финалната права и на втора инстанция. Пред Апелативния съд трябва да се яви момичето, за което обвиняемият твърди, че е шофирало джипа му. Тя обаче е неоткриваема за властите у нас и се издирва. Ако и днес не се яви в съда, тя ще бъде премахната от списъка със свидетели, съобщи бТВ. 

На последното заседание беше изслушана Велина Аршинкова, която също е била в колата, но на задната седалка. По нейните думи джипът не е бил шофиран от Семерджиев, а от друга жена. 

Защитата на семействата на жертвите обаче поискаха показанията на Аршинкова да бъдат считани за лъжесвидетелстване, защото според една от експертизите човек на задната седалка в автомобила няма как да е оцелял при удара. 

През април м.г. Софийският градски съд постанови 20 г. затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата. Подсъдим е за фаталната катастрофа с две жертви на булевард 'Черни връх' от 5 юли 2022 г., когато мина на червено със 166 км/ч и уби Хариет Стефанович и Христина Дилева.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 06-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net