Разстреляха Мартин Божанов - Нотариуса в София

01-02-2024

На 31 януари, около 19.30 часа в София бе убит Мартин Божанов - Нотариуса. Божанов бе застрелян в столичния квартал Горна Баня, в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове. 

Убийството е станало пред очите на майка му и двете му деца.

За вечерта на 31 януари беше планирано мащабно полицейско учение в центъра на София. След убийството на Божанов то беше отменено, а полицаи започнаха масови проверки на автомобилите в София. За издирването се използваха и кучета. 

Разследващите с първа информация след убийството:

„Доколкото знам, Мартин Божанов – Нотариуса през годините е бил интересен покрай делото „Крашевски”. В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати”, заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова.

По думите ѝ се разпитват свидетели и се работи усилено по случая. Той може би е свързан и с имотни измами, добави тя. Кирилова не потвърди изтеклата информация, че убитият е свързан с прокурорски рекет.

„Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях”, съобщи градският прокурор.

„В начален етап на разследването сме, в момента се извършва оглед на местопроизшествието. Установяват се свидетели и очевидци. Умоляваме гражданите, ако разполагат с някаква информация, да ни съдействат”, заяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net