Борисов призова за край на войната между институциите

31-01-2024

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спре войната между институциите, а президентът да престане да говори като партиен лидер. В първи коментар след размяната на реплики между Румен Радев и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, Борисов се обяви против идеята за импийчмънт на държавния глава.

'Импийчмънт е абсурдно да се говори, не да се мисли, и обратното, разбира се, за човек, пряко избран от народа, е абсурдно, дори както и е абсурдно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да говори като партиен лидер и да не харесва до този момент нищо, което се е случило в България, освен служебните правителства', посочи Борисов пред репортери в НС.

В същото време той настоя да получи отговор кой е предлагал на Радев да стане част от сглобката, каквото изявление направи вчера вицепрезидентът Илияна Йотова. 'Тъй като аз не съм отправил такава оферта да попитате лидерите на другите партии от сглобката, кой е отправил такава оферта... Госпожа Йотова надали си го е изсмукала от пръстите', смята председателят на ГЕРБ.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 04-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net