ГЕРБ-СДС и ДПС с условия към ПП-ДБ, за да подкрепят промените в данъчните закони

24-11-2023

ГЕРБ-СДС и ДПС поставят условия към финансовия министър Асен Василев и ПП-ДБ, за да подкрепят предложенията за промени в данъчните закони на първо четене. 

След вчерашните критики на предложението за намаляване на прага от 10 000 на 5000 лева, от който плащанията трябва да стават само по банков път, днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разгневи на идеята за така наречения 'бонус-донос' - финансов стимул срещу информация за укрити данъци. Борисов похвали министър Асен Василев за промяната в подхода му в последните дни, изразяваща се в добра работа с експертите на ГЕРБ, но напомни:
'Ако, повтарям, господин Василев работи по начина, по който е в момента и се договорим, че между първо и второ четене това ще се случи, тогава ще действаме по един начин. Ако не се договорим - по другия начин, защото няма доносите да ги превръщаме в държавна политика. Сега, извинявайте, Държавна сигурност и БКП ми дойдоха до гуша вече с назначенията в Столична община и навсякъде. Хайде, престанете!'

Проблемът е, че евентуално отхвърляне на първо четене на предложенията за промени в данъчните закони означава, че те не могат да бъдат внасяни отново през следващите три месеца, а това на практика ще доведе до невъзможност за приемане на Бюджета за следващата година

От ДПС отхвърлиха възможността за бламиране на данъчните промени, но срещу приемане на техните условия. 
Председателят на парламентарната група Делян Пеевски каза:
'Не, нищо не е бламирано! Нека да видим колегите и с другите какво ще правят. Смятам, че няма да се стигне до там. Между първо и второ четене ще има множество корекции, които ние ще предложим'.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 07-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net