Край Царево - откриха два трупа на мъже, вълнението завлякло тяло на жена

06-09-2023

Труп на мъж е открит след наводненията в Царево. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас Емил Павлов.

Самоличността му е установена. Той е на 61 години и е от Смолян. Живеел е в Несебър и е извършвал строително-монтажни дейности на къщата на двете изчезнали жени – майка и дъщеря.

'При обхождането колегите установиха труп на жена, който беше въвлечен обратно в морето поради силното вълнение. Сигналът за издирвани лица е един – за две жени. Все още издирваме двете жени', поясни Павлов.
По-късно комисар Павлов съобщи и за втори труп на мъж. Намерен е от служители на Гранична полиция.
Продължават да се издирват двете жени - майка и дъщеря. 

'Има включена както жива сила, така и техника - граничен катер и дрон, които облитат и обхождат района с оглед установяване на автомобила и на двете жени', добави Павлов.

Към момента на Южното Черноморие няма бедстващи хора и лица, които се нуждаят от евакуация, но все още няма достъп до Синеморец заради придошлите води на река Велека.

'Пътят, който остава затворен, това е пътя за Синеморец, където моста е залят. Благодарение на денонощната работа, пътят за Варвара и Ахтопол е отворен и мостът е проходим. Имаме необходимата организация, която е направена, за доставяне на храни, напитки и всеки от каквото друго се нуждае' - посочи още директорът на  Областната дирекция на МВР в Бургас.

Затруднен остава и достъпът до странджанското село Кости.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-07-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.78941 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.32353 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02341 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net