Сарафов: Страхувам се за живота си, защото познавам Гешев

15-05-2023

Заместникът на главния прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов призова ВСС да гласува оставката на главния прокурор Иван Гешев и поиска охрана, защото се страхува за живота си. 

'За да не се окажа внезапно убит като прокурора Колев по времето на един друг главен прокурор преди 20 години. В този смисъл се обръщам през вас към министъра на правосъдието Крум Зарков, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност. Защото познавам г-н Гешев и именно затова се страхувам за своя живот. До днес, за разлика от него, аз водех нормален живот. Ходих с жена си и с децата си до магазина. За съжаление от днес това за мен и семейството ми няма да бъде възможно, защото познавам методите на г-н Гешев'. , заяви Сарафов след като по-рано днес Иван Гешев обяви, че не само няма да подаде оставка, но поиска неговата. 

По думите на Сарафов с днешното си изявление Иван Гешев е направил ясна заявка за влизане в политиката. Нарече го 'неуравновесен човек, който е присвоил прокуратурата като своя собственост'. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net