Мария Габриел започва разговори с партиите

11-05-2023

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел започва разговори с представители на партиите в Народното събрание в търсене на подкрепа за съставяне на кабинет. Преговори ще се водят с всички парламентарни сили без 'Възраждане'.

Не е ясно кога ще се проведе срещата с 'Продължаваме промяната' - 'Демократична България'. Снощи от коалицията заявиха в съобщение до медиите, че разговорите ще са в петък заради отсъствието на лидерите на 'Продължаваме промяната' Кирил Петков и Асен Василев.

Последва реакция от ГЕРБ, които заявиха, че обявената за 10:00 часа днес среща остава и че според тях съпредседателите на коалицията са в София и биха могли да участват в разговорите. По време на срещите ще бъдат обсъдени възможностите за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза.

В разговорите ще участва и ръководството на ПГ на ГЕРБ-СДС. До момента от ПП-ДБ заявяват, че няма да подкрепят правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

От ДПС искат да видят формулата на управление, която ще предложи Мария Габриел, а от БСП настояват за лидерска среща, на която да се уточнят основните приоритети.

'Има такъв народ' биха подкрепили правителство с първия мандат само ако преди това проведат задълбочен разговор за основните приоритети.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net