Протестът на земеделците продължава, очакват се блокади на ключови пътища

30-03-2023

Зърнопроизводителите излизат днес отново на протест. Преди обяд се очаква те да блокират 'Дунав мост 2' край Видин. Земеделците настояват да се спре вносът на украинско зърно.

В сряда представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите блокираха с трактори четирите гранични пункта на границата ни със северната ни съседка. С тях се срещна служебният министър на земеделието, който коментира, че държавата вече е правила опити да спре вносът на зърно от Украйна, но без резултат. Днес предстои зърнопроизводителите да се срещнат с президента Румен Радев, където ще търсят варианти за разрешаването на проблема. 

Протест на земеделски производители ще блокира пътен възел Даскалово. Протестът със земеделска техника ще започне в градовете Брезник и Радомир, от където в 09:00 ч. производителите ще се отправят към центъра на Перник, като след това земеделците ще се отправят към пътен възел Даскалово.

Протестът е против вноса на селскостопанска продукция от Украйна и новия стратегически план в земеделието, като се организира от сдружението 'Обединени земеделски производители'.  

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net